De volgende generatie BMW X2 'coupe SUV' is bespied met iets minder camouflage aan de voorkant voorafgaand aan de onthulling naast de elektrische iX2-tegenhanger tegen het einde van dit jaar. Dit specifieke X2-prototype lijkt de hetere zogenaamde M35i-versie te zijn vanwege de lagere rijhoogte, viervoudige uitlaatpijpen en grote geperforeerde remschijven. De gerelateerde X1 is ook bespioneerd in wat lijkt op een M35i-gedaante. Het is onduidelijk of de nieuwe X1- en X2 M35i-modellen een vermogensstoot zullen krijgen ten opzichte van de uitgaande X2-variant, die 225 kW vermogen en 450 Nm koppel uitpompt.

230 kW & 494 Nm

Qua output overtreft de nieuwe dual-motor all-wheel drive iX1 eigenlijk de huidige X2 M35i. Hij produceert 230 kW en 494 Nm, terwijl hij tot 440 km WLTP-bereik biedt. Aangezien dit prototype minder frontaal gecamoufleerd is, krijgen we nu een duidelijker beeld van de grille met horizontale spijlen, evenals de grote onderste luchtinlaten. De nieuwe BMW X2 zal gebaseerd zijn op dezelfde onderbouwing als de onlangs herontworpen X1, en zal een silhouet aannemen dat dichter bij dat van de grotere X4 en X6 'coupe SUV's' ligt.

VERANDERING AAN DE ACHTERKANT & INTERIEUR.

De grootste veranderingen zitten natuurlijk aan de achterkant, waarbij de X2 er achter de B-stijl uitziet als een heel ander wezen. De gordellijn loopt scherp op bij de C-stijl en de achterruit loopt steil af. Hij ziet er ook groter uit dan de huidige X2, wat geen verrassing is aangezien de X1 is gegroeid - hij is 53 mm langer, 24 mm breder en 44 mm hoger op een wielbasis van 22 mm. Eerdere spionagebeelden van het interieur hebben aangetoond dat er verwantschap is met de X1, met een vrijwel identiek dashboard en middenconsole.

CURVED DISPLAY.

Het BMW Curved Display is aanwezig, met een 10,25-inch digitaal instrumentenpaneel en een 10,7-inch touchscreen infotainmentsysteem in één behuizing. Net als de nieuwste Active Tourer uit de X1- en 2-serie, lijkt de X2 ook zijn iDrive-controller te hebben gedumpt. KOM MEER TE WETEN De X2 zou ook het nieuwe iDrive 9-besturingssysteem kunnen krijgen dat wordt uitgerold in X1, dat werd gelanceerd met iDrive 8.