DE SPECIFICATIES VAN DE BMW iX3.

BMW iX3. 100% ELEKTRISCH.

De BMW iX3 luidt een nieuw tijdperk van emissievrij rijplezier in. Ontdek de eerste volledig elektrische BMW Sports Activity Vehicle, die het beste van twee werelden samenbrengt: de rijdynamiek en premiumkwaliteit van de BMW X3 met de verhoogde prestaties en efficiëntie van de vijfde generatie BMW eDrive technologie.

Met een actieradius van tot wel 460 km* en een stroomverbruik vanaf 18,5 kWh/100 km* zet de BMW iX3 nieuwe maatstaven. Dankzij de intelligente producten en op maat gemaakte diensten van BMW Charging verloopt het opladen gemakkelijker, sneller en efficiënter dan ooit!

4W3A6750.jpeg
4W3A6761.jpeg
4W3A6781.jpeg

ZAKELIJK RIJDEN OP Z’N BEST.

Wanneer u zakelijk least met BMW Operational Lease, dan rijdt u voor een vast bedrag per maand in een nieuwe BMW. In dit maandbedrag zijn vrijwel alle kosten inbegrepen: rente, afschrijving, onderhoud, banden, reparatie, houderschapsbelasting, verzekering en vervangend vervoer na 24 uur.

U rijdt tijdelijk al een BMW iX3 voor € 839 per maand.

*Op basis van 60 maanden/ 10 000 km per jaar.

MODEL EXECUTIVE.

Het model Executive voegt aan de al omvangrijke standaarduitrusting talrijke functionele zaken toe voor nog meer comfort en veiligheid. Behalve de vele praktische details, zullen de stoelverwarming en ambiance verlichting zorgen voor een nog betere sfeer in uw BMW iX3.

MODEL HIGH EXECUTIVE.

Het model High Executive vult het model Executive aan met een indrukwekkende hoeveelheid extra uitrusting, deze uitrusting biedt de bestuurder nog meer comfort en veiligheid. Behalve de sportieve 20 inch aerodynamische wielen en adaptieve koplampen, bevat de High Executive uitvoering nog meer functionele uitrusting, die de bestuurder ontlasten tijdens het rijden en zorgen voor een ontspannenere rijbeleving. 

 

 

bmw-ix3-onepager-mc-driving-dynamics-01.jpg
bmw-ix3-onepager-mc-interior-02.jpg
P90432186-highRes.jpg
P90432182-highRes.jpg
IMG_9946-HDR.jpg

BEKIJK DE VIDEO.

IMG_6021-HDR.jpg

HET DESIGN VAN DE BMW iX3.

De BMW iX3 verenigt innovatie en expressie. Heldere, krachtige contouren zorgen voor een moderne en puristische verschijning, terwijl expressieve BMW i accenten de exclusiviteit van de eerste volledig elektrische Sports Activity Vehicle benadrukken. De imposante voorzijde is vooral dankzij de BMW i specifieke nierengrille met mesh-achtige structuur en horizontaal gepositioneerde sierdelen al bij de eerste blik indrukwekkend.

 

IX3 Gelaagd Media.png

OPLADEN VAN DE BMW iX3.

Waar en hoe u uw BMW iX3 ook op wilt laden, BMW biedt op maat gemaakte producten en diensten. Voor openbaar opladen biedt BMW Charging toegang tot alle publieke- en semipublieke laadpunten en snelladers in Nederland en een wereldwijd netwerk van meer dan 330.000 laadpunten. Daaronder vallen ook talrijke snellaadstations aan belangrijke routes in heel Europa. Met een laadcapaciteit tot 150 kW kan de BMW iX3 in ca. 34 minuten weer voor 80 procent worden opgeladen. Laadpauzes tijdens het reizen met uw BMW iX3 worden daarmee nog korter.

Ook voor het thuis opladen biedt BMW in samenwerking met Eneco eMobility alles wat u nodig heeft. Eneco eMobility biedt u 2 type laadpunten aan; 
 

één geavanceerd model met de mogelijkheid om automatisch laadkosten te declareren, een overspanningsbeveiliging en service op afstand en één basis model. Beide laadpunten worden altijd inclusief professionele montage thuis aangeboden. 

Ook in uw BMW iX3 wordt u ondersteunt met nuttige digitale services. Dankzij slimme Connected Charging diensten kunt u op ieder moment via het centrale informatiedisplay of via de app de laadstatus van uw accu controleren. Ook weet u altijd precies waar laadstations te vinden zijn en of deze vrij zijn. U kunt de aandrijving en het interieur optimaal voorbereiden op de volgende rit en u heeft daarnaast altijd de historie van uw laadsessies in beeld.

THUIS OPLADEN.

Met BMW Charging is opladen thuis eenvoudiger en comfortabeler dan ooit tevoren. Er zijn verschillende producten en services beschikbaar waarmee u uw elektrische BMW iX3 thuis kunt opladen met tot 22 kW*. *De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW. 

OPENBAAR OPLADEN.

U wilt uw elektrische BMW iX3 onderweg opladen? Met BMW Charging heeft u toegang tot een steeds verder uitbreidend netwerk van openbare laadstations in binnensteden, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersroutes.

OP HET WERK OPLADEN.

Als u uw elektrische BMW iX3 voor het woon-werkverkeer gebruikt, heeft BMW Charging ook laadmogelijkheden voor de plaats waar u werkt: gebruik heel eenvoudig het steeds groeiende netwerk van openbare laadpunten of gebruik de laadstations van uw werkgever. 

4W3A6682.jpeg

4W3A6747.jpeg

4W3A6577.jpeg

4W3A6826.jpeg

4W3A6570.jpeg

iX3

VEEL GESTELDE VRAGEN.

 • De BMW iX3 is vanaf nu direct leverbaar.

 • Ondernemers kunnen profiteren van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil).

 • De actieradius van de BMW iX3 reikt tot 460 kilometer* - dat met een stroomverbruik van slechts 18,5 kWh/100 km*. Ook op het gebied van laadsnelheid zet de BMW iX3 nieuwe maatstaven: bij snellaadstations laadt de BMW iX3 in ca. 34 minuten weer voor 80 procent op.

  *De waarden zijn volgens de WLTP meetmethode berekend.

 • Indien u een bestemming in de navigatie selecteert die buiten de beschikbare range valt, krijgt u hiervan direct een melding. De navigatie geeft u daarnaast de mogelijkheid een laadpunt op de route toe te voegen aan uw reisplanning.

 • De BMW iX3 heeft de mogelijkheid om met 11kW (3 fase) op te laden bij thuis- of publieke laadpunten. De meeste publieke laadpunten in Nederland zijn geschikt voor 3 fase opladen en in veel Nederlandse huizen is al 3 fase aangelegd of kan 3 fase aangelegd worden. De BMW iX3 laadt dan met ca. 60 kilometer actieradius per uur.

  Bij snellaadstations laadt de BMW iX3 met ca. 13 kilometer per minuut. Dat wil zeggen dat voor iedere minuut laden de actieradius met 13 kilometer wordt verhoogd. In 10 minuten heeft u dus alweer 130 kilometer actieradius opgeladen. Dit is 806 kilometer per uur.

 • BMW Charging is de laadpas van BMW. BMW Charging wordt in samenwerking met ChargeNow aangeboden. Hierdoor bent u altijd verzekerd van 100% dekking in Nederland en een zeer goede dekking door heel Europa. De laadpunten waar u met uw BMW Charging pas kunt laden in het buitenland, zijn aangegeven in uw App of in het scherm van uw navigatiesysteem.

 • Snelladers (DC) vindt u meestal langs de snelweg. Deze snelladers zijn geven gelijkstroom af en hebben dus een + en – pool. De lader koppelt direct op de batterij in de auto en kan daardoor een zeer hoog vermogen geven. Bij de BMW iX3 zelfs tot 150.000 Watt.

  Thuis- en publiekelaadstations (AC) werken met wisselstroom, net als uit het stopcontact. Deze stroom wordt door de auto omgezet in gelijkstroom (DC) om de batterij mee op te laden. Dit kan met maximaal 11.000 Watt. De netaansluiting van normale huizen kan vaak niet meer leveren dat dit vermogen, daarom is voor de BMW iX3 gekozen om dit ook het maximum AC laadvermogen te maken.

 • Na het activeren van een BMW Charging laadpas krijgt u binnen 24 uur toegang tot alle laadpunten in Nederland. Deze periode is nodig om de laadpas aan te melden bij alle laadpaaloperators. Een BMW Charging laadpas krijgt u bij de aflevering van uw auto of kunt u bestellen op de website: www.bmw-charging.com.

Het gemiddelde stroomverbruik van de BMW iX3 varieert tussen de 18,9 en de 18,5 kWh/100 km, de elektrische actieradius varieert tussen de 453 en 461 g/km en de CO₂ emissie is 0 g/km. Data op basis van peildatum 1 juli 2023.

Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2 emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW configurator op deze website of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.