electric-bmw.jpeg

Hoe laad ik een BMW op?

Een beknopte startguide over het opladen van jouw hybride BMW.

Hoe laad ik mijn hybride BMW op?

Het opladen van een hybride BMW werkt zoals bij vrijwel elk elektrisch apparaat: je sluit de auto met een laadkabel aan op een laadpaal en gedurende een bepaalde tijd wordt de accu in de auto opgeladen. De snelheid waarmee de auto wordt opgeladen kan behoorlijk verschillen en is van veel variabelen afhankelijk. Uiteraard heb je als hybride rijder de mogelijkheid om op brandstof door te rijden, zodra je accu leeg raakt.

BMW begrijpt hoe belangrijk het is om goed te kunnen opladen, zowel thuis als onderweg. Daarom hebben we verschillende manieren van opladen ontwikkeld en deze beschikbaar gemaakt voor BMW rijders. We zijn ook samenwerkingen aangegaan, zodat je toegang hebt tot het grootste netwerk van laadstations. Dus waar je ook heen gaat, een laadstation is dichterbij dan je denkt.

Oplaadvormen.

Op dit moment bestaan er drie hoofdcategorieën.

Plug40x40.png

Regulier laden.

De reguliere laadpaal, zowel voor privé als openbaar gebruik.

Battery40x40.png

Snel laden.

Let op: snellaadpalen zijn meestal niet geschikt voor hybride modellen.

Charging.png

Thuis laden.

Van het stopcontact, naar wallbox, tot laadpaal in de voortuin.

De laadmogelijkheden uitgelegd.

Een nadere toelichting over oplaadvormen.

Regulier laden

Vrijwel alle laadpalen die bij thuis op de oprit staan, bij kantoren zijn geplaatst, in een woonwijk of op een bedrijfsterrein staan, zijn reguliere, “gewone” laadpalen. Je kunt onderscheid maken tussen een privé laadpaal en een openbare laadpaal. Als je je eigen laadpaal (of wallbox, indien hij niet op een paal staat maar aan de muur is gemonteerd) hebt, dan heb je daarvoor geen abonnement nodig. Voor een publieke laadpaal is dit doorgaans wel nodig. Bij zo’n abonnement hoort een laadpas en met dat pasje identificeer je je bij een laadpaal. Zo weet de leverancier wie de elektriciteit heeft afgenomen en vooral aan wie dit gefactureerd moet worden. 

In appartement complexen wordt wél vaker met een laadpas gewerkt, zodat er onderscheid gemaakt kan worden tussen de verschillende stroomverbruikers. Bij sommige aanbieders is het ook mogelijk om je smartphone te gebruiken in plaats van een fysieke laadpas, vergelijkbaar met contactloos betalen met je mobiele telefoon. Opladen op normale snelheid doe je vooral op de momenten dat je de auto niet nodig hebt, bijvoorbeeld ’s avonds en ’s nachts thuis of overdag op kantoor. 

P90437813_lowRes_the-all-new-bmw-230e (1).jpg

Wanneer je onderweg bent en je accu leeg dreigt te raken, wil je niet wachten op een volle accu. Dat is een van de grote voordelen van hybride rijders: je kunt gewoon verder op je brandstoftank. Een nadeel is echter, dat je accu kleiner is dan van een volledig elektrisch model, dus zul je in de meeste gevallen nog niet kunnen tanken aan een snellaadpaal langs de snelweg. Met de ontwikkeling van huidige accu's komt hier in de toekomst mogelijk verandering in.

P90403966_lowRes_the-new-bmw-520e-sed.jpg

Om je hybride BMW thuis op te kunnen laden, heb je verschillende mogelijkheden. Al is het al mogelijk om een snellaadpaal aan huis te krijgen, is dit voor hybride modellen niet relevant en ben je al helemaal voorzien met een reguliere wallbox of laadpaal. Het is zelfs nog mogelijk om via het stopcontact te laden. We raden het zeker niet aan, maar het kan. Scroll verder over deze pagina om meer over thuisladen te leren.

bmw-wallbox.jpg