P90423597-highRes.jpg

Nadelen van elektrisch rijden.

Een overzicht ter overweging om over te stappen op elektrische mobiliteit.

In het kort.

Elektrisch rijden is enorm in opkomst. Op allerlei niveaus van zowel nationale als internationale overheidsinstanties, wordt er steeds vaker gesproken over een toekomstig verbod op voertuigen met fossiele brandstoffen. Ook zie je steeds meer milieuzones verschijnen. Hierdoor wordt elektrisch rijden een stuk interessanter, wat wij ook terugzien in onze showroom. Afgelopen jaar had al ruim 70% van onze verkochte voertuigen een stekker. Tegelijkertijd is de overstap naar elektrische mobiliteit een overweging die de nodige verdieping, tijd en moeite kost. Om je een handje te helpen, hebben wij de belangrijkste nadelen voor jouw overweging op een rijtje gezet.

De nadelen van elektrische auto’s.

Wat dien ik me óók te realiseren in mijn keuze?

Aankoop

Elektrische auto’s zijn in aankoop over het algemeen duurder dan auto’s die op fossiele brandstof rijden. De reden waarom de elektrische auto’s in verhouding nog zo duur zijn is eenvoudig uit te leggen. De ontwikkeling van een accu is dankzij het gebruik van zeldzame grondstoffen behoorlijk kostbaar.

P90432303_lowRes_the-new-bmw-ix3-8-20.jpg

Al zien we de actieradius van elektrische voertuigen ontzettend ontwikkelen, heerst er nog altijd een range anxiety bij een aantal automobilisten. De angst om een eindbestemming niet te halen, komt nog geregeld voor. Dit heeft een nadelig effect op de ontspannen rijervaring. Op dit moment heeft de gemiddelde elektrische auto nog een lagere actieradius dan een brandstofmotor, maar ook daar gaat in de toekomst heel snel verandering in komen.

P90446361_lowRes_the-bmw-ix-and-bmw-i.jpg

Tijd is een ingewikkelde factor bij het gebruik van een elektrische auto. Waar men voorheen gewend was om in enkele minuten hun auto vol te tanken heeft u nu een stuk meer tijd nodig om uw auto volledig op te laden. Bij het rijden van langere afstanden naar bijvoorbeeld vakantiebestemmingen dien je van tevoren het nodige plan- en voorbereidingswerk te verrichten. Al zijn er tegenwoordig steeds meer snelladers waarmee je binnen en half uur je auto 80 procent vol kunt laden, raden we iedereen aan vooraf even de elektrische vakantieroute uit te stippelen.

P90432174_lowRes_the-new-bmw-ix3-8-20.jpg

Het aantal elektrische auto’s neemt in Nederland nog altijd sneller toe dan het aantal oplaadpunten. Al lopen we in ons land ver voorop tegenover het Europese gemiddelde, is het nog niet altijd mogelijk om op het gewenste moment en locatie te kunnen laden. Vooral voor reizen naar het buiteland zul je moeten wennen aan de beschikbaarheid van laadpalen. Zeker Zuid- en Oost-Europese landen zijn nog niet zover als dat we hier gewend zijn.

P90486348_lowRes_the-new-bmw-i7-xdriv.jpg