ZO BMW KAN ELEKTRISCH ZIJN.

Na bijna vijf decennia onderzoek en ontwikkeling brengen we duurzame mobiliteit op de weg met een veelvoud aan geëlektrificeerde modellen. Met puur elektrische modellen, zoals de BMW iX, BMW iX3 of de BMW i4, en het grootste aanbod Plug-in Hybride modellen garandeert BMW voor iedere levensstijl en iedere behoefte het beste uit twee werelden. Een overtuigende actieradius en het zorgeloze aanbod van BMW Charging 

maken elektrisch rijden en opladen flexibeler, eenvoudiger, duurzamer en aantrekkelijker dan ooit tevoren. Als autofabrikant zijn we toegewijd aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs en streven we ernaar de succesvolste en duurzaamste premiumaanbieder van mobiliteit te zijn. Duurzaamheid is voor ons namelijk geen trend, maar een opdracht om naar te handelen.

KOPLOPER IN DUURZAAMHEID.

Duurzaamheid is véél meer dan een stekker in een laadpaal steken. Het is je verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu: van grondstof tot en met recycling. Geen kinderarbeid, wel CO2-neutrale fabrieken; geen onnodig grondstoffen delven, wel circulaire fabricage. 

Geen aanpassingen aan bestaande auto’s, wel ontwikkelen en toepassen van nieuwe technieken en modellen. En bovenal: geen concessies doen aan de ultieme rijervaring, wel zorgen dat u duurzaam en comfortabel rijdt! 

Duurzaamheid zit in ons DNA. BMW is al jaren koploper duurzaamheid autobranche.

VEEL GESTELDE VRAGEN.
 • Een puur elektrische auto (BEV, Battery Electric Vehicle) rijdt uitsluitend op elektriciteit. Er is dus géén verbrandingsmotor die de auto aandrijft. De elektriciteit wordt opgeslagen in een accu. De capaciteit daarvan bepaalt de actieradius van de elektrische auto, dus de afstand die met een volle accu kan worden afgelegd.

  Veel automobilisten maken zich zorgen over de actieradius – meestal ongegrond. Tenslotte hebben de meeste BEV’s tegenwoordig een actieradius van ruim 250 kilometer. Dat terwijl 90% van de automobilisten dagelijks minder dan 100 kilometer rijdt.

  Puur elektrische auto’s zijn ideaal voor wie thuis en op het werk een laadpunt heeft om de accu op te laden. De openbare laadinfrastructuur wordt overigens ook snel en intensief uitgebouwd. Zo verschijnen in stedelijk gebied en langs de autosnelwegen voortdurend nieuwe laadstations. Dit omvat ook een veelvoud aan snellaadstations voor supersnel onderweg opladen. Ook lange ritten rijden wordt dus steeds makkelijker.

 • Een elektrische auto biedt een volledig nieuwe, met emoties geladen rijbeleving. U ervaart een fascinerende elektrische dynamiek dankzij koppel dat direct vanaf stilstand beschikbaar is en een naadloze acceleratie. Tegelijkertijd zorgt de vrijwel geruisloze elektromotor voor een nieuw en ontspannen rijgevoel.

  Bovendien is een BEV lokaal (oftewel: in zijn daadwerkelijke gebruik) emissievrij en spaart daarmee het milieu. Andere voordelen van BEV’s zijn de belastingvoordelen en subsidies.

 • Een belangrijke externe factor die van invloed is op de prestaties van een accu is de temperatuur. U kent het wellicht al van de batterij van uw smartphone: bij lage temperaturen nemen de prestaties af. Dat is vergelijkbaar bij een elektrische auto. De invloed van buitenaf is in uw elektrische BMW echter grotendeels geëlimineerd dankzij geoptimaliseerde gebruiksstrategieën.

  Wist u al dat de opslagcapaciteit ook een idee geeft van de mogelijke actieradius? De actieradius wordt behalve door de temperatuur ook door energieverbruikers als de airconditioning, belading en belasting van de auto en uw rijstijl beïnvloed.

  Voor het geval u onderweg uw BMW moet opladen, wordt uw elektrische BMW voorgeconditioneerd voor een DC-laadstation* bij uw bestemming. Dat betekent dat uw hoogvoltage-accu op de ideale bedrijfstemperatuur is gebracht tegen de tijd dat u daar aankomt. Dit verhoogt het maximale laadvermogen en verkort de laadtijd.

  * Alleen voor volledig elektrische BMW modellen.

 • Net als bij een conventionele auto worden de prestaties van een elektrische auto beïnvloed door de rijstijl van de bestuurder. In het algemeen geldt: een anticiperende en ontspannen, gelijkmatige rijstijl bevordert de actieradius. Als u bijvoorbeeld op de autosnelweg de snelheid van 100 km/h aanhoudt, dan vergroot u de actieradius merkbaar. Bij het terugwinnen van de energie, dus altijd als de bestuurder het stroompedaal loslaat en/of remt, wordt de bewegingsenergie omgezet in elektriciteit die in de accu wordt opgeslagen – zo vergroot u de actieradius.

 • Als u uw BMW bijvoorbeeld tijdens de vakantie langere tijd niet gebruikt, zijn er verschillende manieren om de levensduur van uw accu positief te beïnvloeden. Laadt hem zo mogelijk op tot een laadstatus van 30-50% en stal de auto in de zomer op een koele, schaduwrijke plaats en in de winter in een garage. Verder moet de auto bij langdurige stilstand niet aan de lader zijn gekoppeld.

THUIS OPLADEN.

Met BMW Charging is opladen thuis eenvoudiger en comfortabeler dan ooit tevoren. Er zijn verschillende producten en services beschikbaar waarmee u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW thuis kunt opladen met tot 22 kW*. *De huidige elektrische BMW modellen zijn geschikt voor 3-fase laden met tot 11 kW. 

OPENBAAR OPLADEN.

U wilt uw elektrische of Plug-in Hybride BMW onderweg opladen? Met BMW Charging heeft u toegang tot een steeds verder uitbreidend netwerk van openbare laadstations in binnensteden, op parkeerplaatsen en langs belangrijke verkeersroutes.

OP HET WERK OPLADEN.

Als u uw elektrische of Plug-in Hybride BMW voor het woon-werkverkeer gebruikt, heeft BMW Charging ook laadmogelijkheden voor de plaats waar u werkt: gebruik heel eenvoudig het steeds groeiende netwerk van openbare laadpunten of gebruik de laadstations van uw werkgever.