ONTDEK HET PLEZIER VAN CIRCULARITEIT.

De BMW i Vision Circular is geoptimaliseerd voor een gesloten kringloop van materialen en dat betekent gebruik van 100 procent gerecyclede materialen en 100 procent recyclebaar. De basis voor deze fascinerende visie is het toepassen van onze principes voor Circular Design: Re:think, Re:duce, Re:use en Re:cycle.

DE EXTERIEUR HIGHLIGHTS VAN DE BMW i VISION CIRCULAR.

Het exterieurdesign van de BMW i Vision Circular belichaamt de innemende esthetische waarden van duurzaamheid. Het monovolume passagierscompartiment bestaat uit slechts enkele delen en het aantal verschillende materialen is tot een minimum beperkt. De vormen zijn helder en duidelijk getekend. Zuivere materialen en eenvoudige oppervlaktebewerkingen zorgen voor een moderne en luxueuze uitstraling.

Toekomstgerichte materiaalesthetiek.

Bij de BMW i Vision Circular wordt het aantal onderdelen, materialen en oppervlaktebehandelingen consequent tot een minimum beperkt. Er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van gerecyclede materialen of duurzame grondstoffen zoals hout, maar met behoud van de luxueuze uitstraling. Leder wordt bijvoorbeeld vervangen door textiel, op zo'n manier behandeld dat de esthetiek fascineert en een eigen verhaal vertelt. Het interieur maakt duidelijk wat in de toekomst mogelijk wordt op gebied van circulariteit en bewuste materiaalkeuze – en wat voor spannende esthetiek daaruit kan ontstaan.

Zwevende sculptuur als intelligente highlight.

Het dashboard van de BMW i Vision Circular is V-vormig, bestaat uit slechts enkele materialen en lijkt als een sculptuur in het interieur te zweven. Een visuele highlight zijn de 3D geprinte, kristallijne delen met structuren als zenuwen en spectaculaire lichteffecten. Het dashboard is niet de enige blikvanger in het interieur. Het dient ook als interactief oppervlak en maakt de intelligentie van de BMW zichtbaar.

P90434184-highRes.jpg

P90434186-highRes.jpg

P90434178-highRes.jpg

P90434173-highRes.jpg

Eenvoudige demontage.

Een belangrijk aspect van de BMW i Vision Circular is het begrip ‘Joyful Fusion’, waarbij bewust is nagedacht over demontage. Diverse onderdelen van de BMW zijn met oplosbare verbindingen snel en eenvoudig in hun geheel te demonteren en weer in de materialenkringloop te brengen. De oplosbare verbindingen zijn niet alleen relevant voor het einde van de levenscyclus van producten. Ook tijdens de levenscyclus maken ze het demonteren en vervangen van onderdelen veel eenvoudiger.

Shy Tech van de nieuwste generatie.

Alle relevantie informatie wordt over de gehele breedte onderaan de voorruit geprojecteerd. Deze informatie kan naar wens direct in het blikveld worden geplaatst of juist bewust worden verborgen. Zo wordt de voorruit het belangrijke oppervlak voor informatie en worden extra displays in het interieur overbodig. Dat is onze invulling van Shy Tech – intelligentie blijft onzichtbaar op de achtergrond totdat deze echt nodig is.

P90434196-highRes.jpg
P90434186-highRes.jpg
P90434194-highRes.jpg
P90434184-highRes.jpg
P90434189-highRes.jpg